Sådan kan whiplash behandles

Hvis man på et eller andet tidspunkt kommer ud for, at man bliver ramt af et piskesmæld, så er det selvfølgelig vigtigt, at man sørger for at gøre sit yderste for at slippe af med denne irriterende og ubehagelige skade.

Forekomst af piskesmæld kan ske i mange sammenhænge, og derfor er det også meget forskelligt, hvor slemt et tilfælde af whiplash (piskesmæld), man har. Nogle kan have mere alvorlige skader end andre, og man bliver derfor nødt til at starte ud med at konsultere en læge. En læge vil kunne fortælle dig, om det er et piskesmæld, som er årsagen til, at du har nogle gener, og så vil en læge samtidig også kunne fortælle dig noget om, hvor alvorlig din skade er.

Øvelser kan være med til at behandle piskesmæld

En måde hvorpå piskesmæld kan blive behandlet er ved at udføre nogle øvelser. Der findes en del forskellige øvelser, som man med fordel kan udføre, hvis man godt kunne tænke sig at styrke sin nakke og forhåbentlig endnu hurtigere slippe af med sine gener.

Når man skal lave disse øvelser, så er det bestemt værd at tænke på, om man ikke skal tage kontakt til en fysioterapeut. Man kan naturligvis godt på egen hånd lave nogle simple øvelser, men det er samtidig også vigtigt, at man sørger for at udføre disse øvelser helt korrekt, så man kan være sikker på, at de virker.

Hvis man gerne vil være helt sikker på, at de øvelser man laver bliver udført helt korrekt, så kan det på det kraftigste anbefales, at man overvejer at tage kontakt til en fysioterapeut, som kan vise dig hvilke øvelser, der vil være gode at lave samtidig med, at han eller hun samtidig også ville kunne give dig nogle gode råd med på vejen.

Hvilke øvelser kan jeg lave, hvis jeg gerne vil behandle piskesmæld?

Hvis du gerne vil behandle din skade på den bedst mulige måde, så er det helt afgørende, at du sørger for at lave nogle øvelser. Når du skal lave disse øvelser, som vil være med til at styrke din nakke, så er det vigtigt, at det bliver gjort med meget stor omhu. Det er vigtigt, at du altid sørger for at udføre disse øvelser på den korrekte måde, således at de vil have den bedste og ikke mindst mest effektive virkning.

Gigtforeningen har lavet 5 forskellige videoer, hvor du vil blive introduceret for nogle forskellige former for øvelser, der vil være med til at kunne styrke din nakke, og det er bestemt vigtigt, hvis man er blevet ramt af en skade.

Hvis du klikker ovenfor, vil du kunne finde de 5 forskellige typer af øvelser, som du med stor fordel kan udføre i ca. 15 minutter hver dag. Det er en rigtig god idé, hvis du vælger at udføre en af disse øvelser hver eneste dag, for det vil helt sikkert være med til at kunne styrke din nakke.

Dog er det samtidig også vigtigt, at du sørger for at sikre dig, at du ikke føler ubehag, når du laver disse øvelser. Hvis der skulle ske at være en af de 5 forskellige øvelser, som Gigtforeningen har lavet, som du føler ubehag ved at lave, så anbefales det helt klart, at du går videre til en af de næste øvelser – indtil du har fundet præcis den øvelse, som du allerbedst kan lide.

Det er ikke altid muligt at behandle piskesmæld

Desværre er det ikke altid, at man vil have muligheden for at kunne behandle piskesmæld. Heldigvis er det sådan, at man som oftest vil opleve, at generne med tiden vil foretage sig efter nogle uger, såfremt man sørger for at lave nogle øvelser, som kan være med til at sikre, at man hurtigere kan komme på benene og blive rask igen.

Desværre sker det dog af og til, at folk bliver ramt af et piskesmæld i en sådan grad, at de vil opleve varige mén. Hvis man kommer i den situation, at man får et piskesmæld, hvor skaden fører til varige mén, så vil man dog have mulighed for at få en erstatning. Det kan være meget forskelligt, hvor stort et beløb der vil blive givet fra forsikringsselskaber, eftersom der vil være en hel del forhold, som man bliver nødt til at tage højde for.

Søg flere gode råd og vejledning omkring effektiv behandling hos en læge eller fysioterapeut

Hvis du gerne vil have endnu flere gode råd til hvad du kan gøre for på bedst mulig vis at behandle din skade, så kan der helt sikkert være rigtig gode råd at hente hos din egen læge. Derudover kan du være sikker på, at det også vil være en rigtig fin idé at tage kontakt til en fysioterapeut, som også kan være behjælpelig med at komme med nogle forskellige gode råd i forhold til hvad man helt konkret kan gøre, hvis man godt kunne tænke sig at komme hurtigt ovenpå igen, efter man har været udsat for at piskesmæld.
En del finder stor gavn af akupunktur – læs eventuelt om akupunktur

Et piskesmæld vil udover de fysiske gener ofte afledt give store psykiske udfordringer i livet.
Det vil være svært at lære at leve med de mange nye begrænsninger og tab. Rigtig mange vil opleve, at miste deres arbejde og være i et smertefuldt forløb og en længere periode.
Her kan vi kun anbefale, at du overvejer psykologisk rådgivning, så du ikke står alene med alle de nye udfordringer.
Psykologer har stor indsigt i de oplevelser du gennemgår og kan hjælpe dig med at forstå dit sind og reaktioner bedre og lettere lære, at leve med den nye situation.