Diagnostisering af piskesmæld

Hvilke tegn kan der være på, at man har piskesmæld?
Der forefindes en række forskellige tegn på, at man har fået piskesmæld. Hvis man tror, at man har fået piskesmæld, så er det bestemt en rigtig god idé, at man sørger for at opsøge sin læge, således man kan få stillet en diagnose.

De tegn som man oftest ser på, at en person er blevet ramt af piskesmæld er, at folk der bliver ramt har ondt i nakken. Dette kan man naturligvis have på flere forskellige måder – det kan både være ved, at man har hold i nakken, men det kan samtidig også sagtens være, at man oplever en meget ubehagelig ømhed, eller det kan være, at man føler stivhed i nakken.

Symptomerne på at man har piskesmæld kan dog sagtens være mange flere end blot de ovenstående. Der findes nemlig også lidt mere sjældne tilfælde af piskesmæld, hvor man eksempelvis kan opleve, at man har kvalme og hovedpine. Til tider sker det faktisk også, at folk oplever at få anfald enten af angst eller depression. Dette sker dog kun i yderst sjældne tilfælde, og det er bestemt ikke noget, man ser særlig ofte.
Få en diagnosticering hos din læge i god tid
Når du kommer ind til en læge for at få lavet en diagnosticering, vil du blive spurgt ind til en række forskellige forhold, og du vil blive bedt om at fortælle uddybende omkring dine gener.

Den vigtige diagnose hos egen læge

At få stillet en diagnose hos sin læge er absolut vigtigt at få gjort i god tid, og årsagen til dette bunder i forsikringsmæssige årsager. Man skal bestemt sørge for at sikre sig, at man kommer til lægen i god tid, og det skal man gøre, inden der er gået 3 dage. Hvis ikke man kommer til lægen og får stillet en diagnose, som vil blive indskrevet i ens lægejournal, så kan det bestemt godt blive en særdeles svær opgave for dig at få erstatning.

En problematik ved ikke at få stillet en diagnose i god tid er, at man ikke kan være sikker på, at man har mulighed for at få en erstatning, hvis man ikke sørger for at få indskrevet de gener, som man måtte have indenfor en periode på senest 3 dage efter, at den pågældende trafikulykke har fundet sted.

Efter du har fået en diagnose fra din læge
Hvis du har været en tur ved lægen, hvor du har fået stillet en diagnose, som lyder på, at du har piskesmæld, så er det helt bestemt en god idé, at du sørger for efterfølgende at gøre dit bedste for at komme af med skaden, så du kan undgå at skulle gå rundt og have smerter. Genoptræning er en fremragende ting, hvis man gerne vil af med sine smerter, og der findes nogle forskellige måder, hvorpå man kan slippe af med sine gener ved hjælp af genoptræning.

Øvelser – de kan hjælpe på piskesmældet

Ved at besøge Gigtforeningens hjemmeside vil du blive præsenteret for 5 forskellige gode øvelser, der vil styrke din nakke. At gøre brug af en af disse 5 øvelser hver eneste dag er bestemt en god ting, hvis man gerne vil slippe af med sine skader. Dog bør man huske på, at det bestemt ikke er en god idé at lave disse øvelser, hvis man føler gener, smerter og ubehag, når man udfører genoptræningen.

Hvis en af disse fem forskellige typer af genoptræningsøvelser gør ondt, så skal du omgående stoppe med at lave øvelsen. Dog anbefales det helt bestemt, at man sørger for at gå videre til en den næste af de 5 øvelser, hvis man føler ubehag ved at lave den første øvelse. Hvis du på daglig basis er villig til at afsætte et tidsinterval på 15 minutter, så kan du styrke din nakke markant, og i mange tilfælde vil dette være rigtig godt, hvis man har oplevet piskesmæld, og hvis man gerne vil komme godt og sikkert videre efter, at skaden har fundet sted.
Hvad sker der, hvis jeg ikke får stillet en diagnose hos min læge inden 3 dage?
Hvis du ikke sørger for at få stille en diagnose inden der er gået 3 dage, så kan du godt forvente, at det vil blive meget vanskeligt for dig at få en erstatning. Der er nemlig lavet nogle regler, som kan gøre det særdeles vanskeligt for dig at kunne få erstatning.

Derudover er det samtidig også vigtig at pointere, at det at få en erstatning i tilfælde af piskesmæld generelt set godt kan være en ufatteligt vanskelig opgave. Det største problem ved dette er, at man skal kunne bevise, at de gener som man måtte opleve ikke blot skyldes, at man har fået problemer med nakken på anden vis – eksempelvis ved meget kontorarbejde eller lignende, men at man rent faktisk først har oplevet det pågældende problem ganske kort tid efter, at trafikulykken har fundet sted. Man kan derfor ikke være sikker på, at man i et hvilket som helst tilfælde har ret til at få en erstatning, men det vil bestemt forbedre ens muligheder, hvis man indenfor 3 dage sørger for at få stillet en diagnose hos sin læge.